Gıda sistemleri, “üretimden tüketime”, “tarladan çatala” ya da “çiftlikten sofraya” gibi besin kaynaklarının tüketilebilir hâle gelmesini sağlayan uzun zincirleri oluşturan halkaların bütünüdür. Ancak besin kaynaklarına herkesin eşit, daima ve sağlıklı bir şekilde erişebilmesi için sürdürülebilir gıda sistemlerinin kurulmuş ve işletilebiliyor olması gerekmektedir. İklim değişikliği, köyden kente göç, endüstrileşme, gıda israfı, su israfı, lojistik ağlarının gelişmesi, toptan ve perakende sektörünün büyümesi, bölgesel ya da global bulaşıcı hastalıklar, afetler, savaşlar, ekonomik krizler gibi olay ve nedenler toplumların gıda güvencesini tehdit etmektedir. “Sürdürülebilirlik” kavramı 21. yüzyılın önemli bir kavramı olup gelecek nesillere daha iyi bir dünyayı miras bırakabilmenin öncelikli adımıdır.
“Gıda Sistemlerinde Sürdürülebilirlik” kitabımız, endüstriyel gıda üretiminden yiyecek içecek işletmeciliğine, tarımsal üretimden biyoçeşitliliğe, gıda politikalarından gıda israfına on iki bölümün değerli yazarlar tarafından titizlikle hazırlanmasıyla okuyucunun takdirine sunulmuştur.
| Baskı Sayısı | 1. Basım |
| Baskı Yılı | Ekim, 2025 |
| Boyut | 16,5x24 |
| Sayfa Sayısı | 306 |
| Yazar | Ayşe Burcu Aktaş
,
Dilber Ayhan
,
Eda Demirok Soncu
,
Ertan Mahir Korkmaz
,
Ertan Şahin
,
Ezgi Demir Özer
,
Fidan Kılıç
,
Gizem Özlük
,
Hatice Aybüke Karaoğlan
,
Havva Tümay Temiz
,
İbrahim Tuğkan Şeker
,
Meryem Göksel Saraç
,
Mustafa Işkın
,
Özlem Pelin Can
,
Sevda Hastaoğlu Örgen
,
Tuğba Dedebaş
,
Tuğba Tavmaşat |