HER AYIN İLK GÜNÜ ÜCRETSİZ KARGO! 750 TL VE ÜZERİ KARGO BEDAVA HER AYIN İLK GÜNÜ ÜCRETSİZ KARGO! 750 TL VE ÜZERİ KARGO BEDAVA HER AYIN İLK GÜNÜ ÜCRETSİZ KARGO! 750 TL VE ÜZERİ KARGO BEDAVA HER AYIN İLK GÜNÜ ÜCRETSİZ KARGO! 750 TL VE ÜZERİ KARGO BEDAVA

Endüstriyel Bakım Kestirimci ve Önleyici Bakımın Temelleri / Bora Kirazlılar

Ürün stokta bulunmamaktadır.
Hızlı Gönderi
Güvenli Alışveriş
İade ve Değişim
ENDÜSTRİYEL BAKIM KESTİRİMCİ VE ÖNLEYİCİ BAKIMIN TEMELLERİ – Bora Kirazlılar

 

Endüstriyel bakım konusunda bir başyapıt ve referans kitap olan bu eser, piyasadan gelen yoğun talep üzerine İstanbul Teknik Üniversitesi hocalarından Kemal Demirel tarafından yeniden yayına hazırlanmış ve daha kullanışlı olarak ülkemiz teknik adamlarına armağan edilmiştir.  Fabrikalarda ve her türlü endüstriyel tesiste çalışan mühendis ve teknik personel için hatta işletmelerde mesleğe bir adım önde başlamak isteyen yeni mezunlar için dahi, her türlü mekanik bakım, arıza, montaj ve işletme bilgisi tek cilt altında toplanmıştır. Kitap konuların daha iyi anlaşılabilmesi için yüzlerce resimle donatılmış ve teorik bilgilerden çok işe yarar pratik bilgiler okuyucuya verilmiştir. Kısacası bu kitap, işletmeler için vazgeçilmez bir başvuru kaynağıdır. 

Konu Başlıkları     

Endüstriyel Bakım,

Yağlama     

Rulmanlar, Kayış Kasnak Mekanizmaları     

Zincir Mekanizmaları, Kaplinler     

Dişli Kutuları     

Sızdırmazlık ve Bağlantı Elemanları     

Kompresörler ve Fanlar     

Kestirimci Bakım

 

ÖNSÖZ
Hayatta bazı şeyler vardır ki hiçbir karşılık beklenmeden yapılır. Bu kitap da işte böyle bir şey. Yıllarca zorluklarla edindiğiniz bilgileri ve kişisel fedakârlıklarla oluşturduğunuz, belki de Türkiye'nin konu ile ilgili en çok kitabını barındıran kütüphanenizi hiç tanımadığınız insanlarla hiçbir ekonomik katkısı olmadığını bilerek paylaşıyorsunuz. Bu ülkede 'köşeyi dönmekten' daha önemli değerler olduğuna inanan onurlu binlerce teknik adamdan herhangi biri gibi, vatanımıza yaptığımız çok küçük bir katkı belki de bu kitap. Bunların dışında uykusuz geçen yaklaşık 1,5 yıl... Aslında en önemlisi bildiklerinizi meslektaşlarınıza aktarabilmek, çünkü bilgiler faydalı olduğu zaman bir anlam kazanabilir.
Ne yazık ki ülkemizde otomobil fabrikaları dahil büyük kuruluşların hepsi yabancı mühendislik birikimi ile kurulduğundan, mühendislik, mamul taklit etme ve fabrika işletme mantığında kalmış, tasarım ve Ar-Ge devamlı göz ardı edilmiş ve teknoloji üretimi kısıtlı kalmıştır. Bundan farklı olarak, bilgi birikimi ile bir şeyler yaratmak için çabalayan mühendisler, fabrikalarda ilgisizlikten küstürülmüştür. Yeni mezun mühendisler bile, teknoloji üretmekten ziyade pazarlama 'meneciri' olmayı hayal etmektedirler zira bu ülkede bilgi ile yükselmek mümkün olmayıp, yabancıların lütfettikleri ürünleri, bu ülkenin fakir halkına satmaya çalışmak daha kazançlı ve kariyerli bir iş olarak gözükmektedir.
Bu kitap bir fabrikanın veya tesisin minimum arıza ile çalıştırılması için yapılması gereken bakım faaliyetlerini, ustaların 'pratik' sırlan ile donatarak anlatan eşsiz bir eserdir. Hedef sıfır arıza ve maksimum prodüktivite olup bu hedefe yaklaşılması hem sanayimiz, hem de ülkemiz, dolayısıyla geleceğimiz için zorunlu bir koşuldur. Bu kitabın yazarı olarak eğer bu ulvi hedefe yaklaşımda çok küçük bir katkıya sahip olabilirsem 'çakı bulmuş köylü çocuğu' gibi sevineceğimi bilmenizi isterim.
Endüstriyel bakım, ülkemiz üniversitelerinde ders olarak okutulmadığından ve tuğlaları yerine tam oturmuş bir teknik yayın kültürüne sahip olmadığımız için, değil endüstriyel bakım, kitaptaki konuların herhangi biri ile ilgili bu tarz bir kitap yazılmamıştır. Bu kitap, türünün ilki olduğundan, yapılacak tüm eleştirilere de göğüs germeyi göze alarak yazılmıştır. Bundan sonra, kitabın basımı söz konusu olursa, siz sayın okurların görüş, öneri ve bilgileri mutlaka dikkate alınacaktır.
Kitabın 1. bölümünde bakım kurgusunu oluşturma, atölye tekniklerinde dikkat edilecek konular, işletmelerde uygulanabilecek enerji tasarrufa yöntemleri ve malzeme bilgilerine değinilmiştir. 2. bölümde ise bakımcılığın temelini oluşturan yağlamada, yağ ve gresler İncelenmekte, sentetik yağların farkları ve yağların analizi ile makinenin ve yağın durumu hakkında nasıl bilgi sahibi olunacağı konuları incelenmiştir. Kitabın 3. bölümde rulman çeşitleri tanıtılmakta, rulmanların uygulamalarının ayrıntıları ve rulman hasarlarının neden oluştuğu konusunda bakımcıları geliştirici konular incelenmiştir. 4. bölümde kayış ve kasnak mekanizmaları tanıtılmış ve montajları hakkında ayrıntılı inceleme yapılmıştır. 5. bölümde bir diğer güç iletim elemanı zincirlerin bakımı ve montajı her yönü ile açıklanmıştır. 6. Bölümde kaplin çeşitleri ve kaplın montajında dikkat edilecek konular ayrıntıları ile incelenmiştir. 7. bölümde dişli kutularının bakımı, özellikleri, yağlanması ve arıza teşhisinde uygulanabilecek yöntemler yakından incelenmiştir. 8. bölümde kompresör ve fanlarla yetkili servislerinin dışında kullanıcıların sınırlı bakım yaklaşımlarına göre hazırlanmış bilgilerden oluşmuş bir değerlendirme bulunmaktadır. 9. bölümde önemi çok zaman göz ardı edilen fakat büyük problemler çıkarabilen bağlantı ve sızdırmazlık elemanları incelenmiştir. 10. bölümde ise kestirimci bakımın en önemli ayağı olan vibrasyon, ultrasonik teşhis ve termografı tanıtılmaktadır. Bu konuların dışında bir çok bakım pratiği ve uygulaması, konular içine serpiştirilmiştir.
Ve son olarak, kitabımın kapağında kullanılan resmin sahibi ve uluslararası üne sahip koleksiyoncumuz, Sn. Bahattin Öztuncay'a teşekkür ediyorum. Kitabın oluşturulmasında gösterdiğim çabanın hep yanında olan aileme teşekkür etmiyorum, sanıyorum onlara teşekkür etmek gösterdikleri fedakârlıkların yanında çok az kalacak.
Bu kitabın tüm okurlara ve ülkemize yararlı olması temennisiyle...
Bora Kirazlılar Master Mechanic İstanbul
Bu Kitap Nasıl Kullanılmalı?
Bu kitabın amacı, endüstriyel tesislerde çalışan veya çalışmayı düşünen herkesin bilgi birikimine katkıda bulunmaktır. Kitabın hedef kitlesinde sıradan bir ustadan bir holdingin bakım direktörüne kadar geniş bir yelpaze vardır. Bu kitaptaki konular hiçbir fabrika türü ön plâna çıkartılarak hazırlanmadığından binlerce kişinin çalıştığı bir petrokimya tesisinde kullanılabileceği gibi, küçük ölçekli bir tekstil işletmesi için bile bakımcılıkta kılavuz kaynak niteliğinde olacaktır. Kitap, sadece bakım personeline değil, fabrikalarda üretim ile ilgili herkese aydınlatıcı ve pratik bilgiler sunmaktadır. Kitap ayrıca mühendislik, meslek yüksek okulu, meslek ve teknik lise talebelerine de meslek hayatlarına ciddi bir 'tecrübe' ile başlamalarını sağlayacak bilgileri içermektedir.
Kitabın tamamının okunması sizi direkt ilgilendirmeyen konular bile olsa tavsiye edilir zira endüstriyel bakım bir bütündür. Teknik eğitimde uygulama önemli olduğundan bir çok resim kullanılmış ve konular pekiştirilmiştir. Kitapta temel yaklaşım bakımcılıkta kullanılan pratik metot ve uygulamaları konu ile ilgili kişilere iletmek olmuştur, ancak her konunun içinde gerekli makine elemanları bilgileri de verilmiştir.
Kitaptan faydalanılırken dikkat edilmesi gereken birkaç husus vardır. Kitap bir ekibin, bir üniversite hocasının veya bir ticari kuruluşun değil, tek bir kişinin yorum, bilgi ve tecrübelerini yansıtmakta olduğundan bilgiler uygulanmadan önce mutlaka denenmeli veya değerlendirilmelidir. Ayrıca yazar bir eğitmen olmayıp yalnızca mesleğini iyi bildiğine inanan bir mekanikçidir, bu sebepten dolayı cümle kuruluşlarında bir edebiyatçı ustalığı aranmamalıdır.
Kitapta bulunan 10 konunun her biri için, yabancı dilde teorik yaklaşımları da içeren binlerce sayfalık kitaplar mevcuttur ve bu konuların herhangi birinde uzman olmak isteyen kişiler, bu tarz kaynaklara başvurmalıdır.
Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki, bir makinenin bakımı ve işletilmesi hakkında en sağlıklı bilgiler üreticiden gelen bilgiler olup, bu kitapla bulduğunuz bilgilerin onlarla birleştirilip örtüştürüldükten sonra değerlendirilmesi en sağlıklı yol olacaktır.
Takdir edilmelidir ki mühendislik konuların bir sınırı yoktur, ancak yazar mesleki kariyeri boyunca öğrenme ihtiyacı duyduğu konuları yazmıştır. Kitapta piyasada satış mühendisleri vasıtası ile kolaylıkla bilgi sahibi olunabilecek 'pompa' gibi konulara pek girilmemiştir zira kitabın asıl amacı usta tecrübelerinin püf noktalarım ve kritik bakım bilgilerini aktarmaktır.
Kitapta bazı konuların işlenme derinliği sizi tatmin etmeyebilir zira her şey yazılı olarak anlatılamaz. Yazarın asıl amacı okuyucularına yol göstermek ve bakımda böyle bir şeyde varmış dedirtmek olup, konuların size yarayacak şekilde olgunlaşması ve araştırılması doğal olarak sizlere bırakılmıştır.
Yazar bu kadar çok pratik bilginin bulunduğu bu eserin ülkemiz sanayisine çok yararlı olacağı ümidini taşımaktadır.

KİTAP HAKKINDA
Bu kitap, endüstriyel bakımı mekanik ustalarının pratik metot ve sırları ile anlatan eşsiz bir eserdir. Kitap, hiçbir endüstriyel sektör ön plana çıkarılmadan yazıldığından, binlerce kişinin çalıştığı bir otomobil fabrikasından tutunda, küçük çaplı bir tekstil işletmesi için bile, bakım işlerinde kılavuz olma niteliğindedir. Kitabın anlaşılabilmesi için yazar, mümkün olduğunca yalın bir dil kullanmaya gayret göstermiş ve kitabı yüzlerce resimle donatmıştır. Kitapta bir holdingin bakım direktöründen, alaylı bir bakım ustasına kadar herkese hitap edecek bilgiler mevcuttur. Okurlar bu kitapta;
• Bakımda ve İşletmede Enerji Tasarrufu Tekniklerini,
• Kestirimci Bakımda Termografi ve Ultrasonik Yöntemleri,
• Bakımcılıkta Hasar Analizi ile Arıza Sebebi Bulma Yaklaşımlarını,
• Yağlama, Yağ Analizi ve Sonuçlarının Yorumlanmasını,
• Vibrasyonun Sebepleri, Ölçümü ve Engellenmesini,
• Güç Aktarma Elemanlarının Montaj ve Bakımını,(Kayış, Zincir, Dişli Kutusu)
• Fanlar ve Kompresörleri,
• Rulmanların Montaj ve Bakımını,
• İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Konularını,
• Pratik Vana Bakım ve Kullanım Bilgilerini,
• Malzeme Bilgilerini,
• Bakımcılıkta Kullanılan Atölye Tekniklerini,
• Sızdırmazlık ve Bağlantı Elemanlarını,
• Bakım Yönetiminde Verim Arttırma Metotlarını,
• Ve Endüstriyel Bakım ile İlgili Sayısız Tecrübeyi,
gayet doyurucu ve kullanılabilir bir içerikle bulacak ve kendilerini mesleklerinde geliştirme imkanı elde edeceklerdir. Kısacası, bu kitap bir meslek öğretmektedir.

İÇİNDEKİLER
Konular
Endüstriyel Bakım
Temel Başarı Yaklaşımı
Bakım Kurgusunu Oluşturmak
Anzada Kök Nedeni Bulmak
Bakımcılıkta 80-20 ilişkisi(Pareto Kanunu)
Bakımda Temizlik
Temel Bakım İlkeleri
Bağlantılar
Bakımda Yağlama
Yedek Parça Standardı
Bakımda İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği
İş Kazalarının Oluş Sebepleri
Uygulanması Gereken Uluslararası İkaz Levhaları..
Bakımcılıkta Teknik ve Atölye
Bakımcılıkta Malzeme Bilgisi
Başlıca Çelik Türleri
Doğru Ölçümün Gerekleri
Bakımda Eğitim
Enerji Tasarrufu
Personel Zaman Kazanımı
Bakımda Tertip-Düzen ve Koordinasyon
Bakımcılıkta Yaratıcılık
Vanalara Genel Bakış
Çekvalfler
Vanalarla İlgili Merak Edilen Konular
Yağlama
Yağlamanın Önemi
Sürtünme ve Yağlamanın Gerekliliği
Bakım Atölyesinde Yağlama
Yağların Özellikleri
-Viskozite
-Alevlenme Noktası
-Yanma Noktası
-Akma Sınırı
-Damlama Noktası
-Isıl Genleşme
Yağ Katıkları
Yağ Katıklarının Görevim Yapamaz Hale Gelmesi
Yağ Seçimine ve Tasnifine Genel Bir Bakış
Yağların Depolanması ve Taşınması
Etkin ve Hatasız Yağlamanın 4 Önemli Faktörü(4D)
Doğru Zaman
Doğru Miktar
Doğru Tip
Doğru Yer
Sentetik Yağlar
Sentetik Hidrokarbonlular
Organik Esterliler
Poliglikoller
Fosfat Esterliler
Silikonlular
Bakımda Sentetik Yağların Kullanımı
Daha Az Karbon Birikimi
Daha Düşük Akma Sınırı
Düşük Enerji Tüketimi
Daha Az Duruş ve İşçilik
Madeni Yağ mı Sentetik Yağ mı?
Gresler
Kalsiyum Sabunlu Gresler
Sodyum Sabunlu Gresler
Lityum Sabunlu Gresler
Kompleks Sabunlu Gresler
Karışık Sabunlu Gresler
İnorganik Sabunlu Gresler
Sentetik Gresler
Greslerin Özellikleri
Greslerin Sabunlarına Göre Karşılaştırılması
Greslerin Kanştırılabilirliği
Yağ Analizi
Yağ Analizi Hangi Makinelere Yapılmalı
Yağ Verilerinin Toplanması
Numune Alma Önerileri
Pratik Yağ Analizi ve Sonuçlarının Değerlendirilmesi
Aşınma Ürünleri Analizi ve Muhtemel Orijinleri
Aşınma Partiküllerinin Mikroskop Altındaki Genelleşmiş Yapıları....
Partikül Konsantrasyonu Standartlan
Yağın Durumunun Değerlendirilmesi
Viskozite
Su Karışması(Nem)
TAN Sayısı
TBN Sayısı
Yakıt Kirlenmesi
Soğutucu Kirlenmesi
Nitrasyon
İs
Yağ Analiz Türleri
Spektometrik Analiz
Ferrografi
Enfraruj Analiz
Partikül Sayısı
Makine Tipleri için Analiz Önerileri
Yağ Analizinin Yorumlanması ve Tanımlanması
Genel Makine Tipleri Standart Analiz Limitleri
Kompresör
Türbin
Hidrolik Sistemler
İçten Yanmalı Motorlar
3 Rulmanlar
Rulmanlara Genel Bakış
Sürtünmeli Yataklar(Düz Yataklar)
Yuvarlanma Elemanlı Yataklar (Rulmanlar)
Rulman Separatörü Malzemeleri Çalışma Sıcaklığı Limitleri
Rulmanların Kodlanması
Rulman Tiplerinin Numaralandırılması
Rulmanın Yapısını Gösteren Ön Ekler
İç Boşluk Ekleri
Son Ekler
Sabit Bilyeli Rulmanlar
Omuzlu Rulmanlar
Oynak Bilyeli Rulmanlar
Oynak Masuralı Rulmanlar
Makaralı Rulmanlar
İğneli Rulmanlar
Aksiyal Rulmanlar
Rulmanların Yük ve Hız Açısından Değerlendirilmesi
Bakım Atölyesinde Rulman
Rulmanlarla Çalışma İlkeleri
Rulmanların Ömrü
Çalışma Hızı Limitleri
Rulmanların Montajı
Sıkı Geçme
Rulmanların Yerleşme Düzeni
Konik Makaralı Rulmanların Yerleşme Düzeni
Konik Makaralı Rulmanların Montajı ve İç Boşluk Ayarı
Rulmanlarda Montaj Önerileri
Rulmanların Setuskur Cıvata ile Montajı
Eksantrik Burç Bağlantılı Rulmanların Montajı
İç Bileziği Konik Oynak Bilyeli Rulmanların Montajı
İç Bileziği Konik Masuralı Rulmanların Montajı
Rulmanların Demontajı
Sökmede Hidrolik Yöntemler
Rulmanların Yağlanması
Rulmanların Greslenme Periyodu
Rulman Yataklarının Yağlanması
Rulman Yağlama Sistemleri
Rulmanlar Neden Arızalanır?
Rulmanlarda Görülen Arıza Sebepleri
Rulmanlarda Arızaların Tespiti
Yük Modelleri(İzleri)
Rulman Hasarlarının Tanımlanması
Rulman Muylularının Tamiri
Termal Sprey ile Yüzey Kaplama
Rulman Keçeleri
4 Kayış Kasnak Mekanizmaları
Kayışta Güç İletimi
V Kayışlar
Bakım Atölyesinde Kayış-Kasnak
Kayış-Kasnak Sistemlerinde Kontrol
Kasnaklar
Avare(Gergi) Kasnaklar
V Kasnaklarda Yiv Kontrolü
Kasnaklarda Radyal ve Aksiyal Kaçıklık Limitleri (Run-Out Olayı) Kasnaklarda Görülen Ayarsızlıklar
V Kayışların Ayarlanması(Hizalanması)
Kayışların Montajında İlkeler
Kayışların Montajı
Kayışların Gerdirilmesi
Kayışların Gerdirilmesinde Yüzde Metodu
Kayışların Gerdirilmesinde Baskı Metodu
V Kayışlarda Arızalar ve Sebepleri
Zamanlama Kayışları
Zamanlama Kayışlarının Montajı
Zamanlama Kayışlarında Görülen Arızalar ve Sebepleri
Düz Kayışlar
5 Zincir Mekanizmaları
Zincir Sistemlerine Genel Bakış
Zincir Bağlantıları
Zincirlerde Poligon Etkisi(Chordal Action)
Sessiz Zincirler
Zincir Dişlileri
Zincirlerin Verimlilik Şartları
Zincirlerin Bakımı
Zincirlerde Kontrol
Zincirlerin Yağlanması
Zincirlerin Montajı
Zincirlerde Uzama Limitleri
Zincirlerde Aşınma ve Yorulma
Konik Burçlu Dişlilerin Montaj ve Demontajı
Zincirlerde Arızalar ve Sebepleri
Tel Halatlar
Kaplinler
Kaplinlere Genel Bakış
Kaplinlerin Sistemler Yüzünden Maruz Kaldığı 4 Temel Hareket..
Rijit Kaplinler
Kardan Kaplinleri
Fleksibıl Kaplinler
Hidrolik Kaplinler
Kaplinlerin Seçimi
Kaplin Seçiminde Uygulama Alanları
Kaplinlerle Çalışma İlkeleri
Kaplin Montajında Dikkat Edilecek Hususlar
Kaplinlerin Bakımları ve Kontrolü
Kaplinlerin Ayarının Önemi
Kaplin Ayarında Dikkat Edilecek Hususlar
Boru Bağlantlarından Kaynaklanan Stresler
Gevşek Taban (Topal Ayak)
Laynerler (Şimler)
Bağlantı Cıvatalarının Ayar Sonrası Sırasıyla Sıkılması....
Komparatörde Yer Çekimi Etkisinin Hesaplanması
Komparatörde Kosinüs Hatası
Kaplin Şaftının ve Göbeğinin Ön Kontrolü
Kaplin Ayarının Yapılması
Termal Genleşme
Kaplinlerin Komparatörle Ayarlanması
Yamuk Şaftların Düzeltilmesi
Hidrolik Pres ile Şaft Düzeltme
Isı Yolu ile Şaft Düzeltme
Metal Yorgunluğu
Şaftların Kırılma Nedenlerinin Tespiti Mümkün müdür?..
Mekanik Temaslarda Sürtünme Aşınması (Fretting)
Dişli Kutulan
Dişli Kutularına Genel Bakış
Dişli Kutularının Yedeklenmesi
Dişli Çeşitleri
Düz Alın Dişliler
Sonsuz Dişliler
Konik(Mahruti) Dişliler
Kramayer ve Pinyon
Helisel Dişliler
Çift Helisel Dişliler(Ok Dişliler)
İç Dişliler
Dişli Kutularında Kademe ve Çevrim Oram
Montaj İlkeleri
Dişli Kutularında Montaj ve Demontaj
Dişli Kutularında Kontrol
Dişli Kutularında Vibrasyon Analizi
Dişli Kutularının Yağlanması
1 Dişlilerde Modüller Arası Yan Boşluk (Backlash)
Dişlilerin İmal Edilmesi
Dişlilerde Kullanılan Malzemeler
Dişlilerde Görülen Hasar Tipleri ve Sebepleri
Dişli Kutularında Arızalar ve Sebepleri
Sızdırmazlık ve Bağlantı Elemanları
Contalar
Metalik Olmayan Conta Malzemeleri
Elastomer Contalar
Metal ve Elastomer Olmayan Contaların Özel, ve Kullanım Yerleri..
Spiral Sanmlı Contalar
Ceketli ve Oluklu Contalar
Ağır Görev Contaları
O-Ringler
Yağ Keçeleri
Yumuşak Salmastralar
Lantern Ringli Salmastralar
Mekanik Salmastralar
Süper Alaşımlar
İleri-Geri Hareket Contaları
Vidalı Bağlantı Elemanları
Normal Dişler
İnce Dişler
Cıvatalar
Cıvata Malzemesinin Seçimi
Cıvataların Koruma Amacı ile Kaplanması
Paslanmaz Çelikler
Cıvatalarla İlgili Güvenlik Meseleleri
Cıvataların Sıkılması
Titreşim ve Cıvatalar
Cıvataların Gevşemesini Önleyecek Tedbirler
Cıvatalar Gerilim Kaybeder
Cıvataların Neden Kırıldıkları Tespit Edilebilir mi?
Çeşitli Vidalı Bağlantı Elemanları ve Özellikleri
Setuskur(Grup) Cıvatalar
Kaldırma Cıvataları
Anahtarlar
Anahtarlarla Çalışma Prensipleri
Cıvataların Tork Kontrolü
Cıvata Yuvalarının Tamir Edilmesi
Flanşlarm Cıvatalarla Sıkılması ve Dikkat Edilecek Hususlar
Torkmetre Uygulamalarında Dikkat Edilecek Hususlar
Torkmetrede Uzatma Kullanımı
Sıkışmış Cıvataların Sökülmesi
Cıvataların Maksimum Torklanma Değerleri
1 Kompresörler ve Fanlar
Pistonlu ve Diğer Kompresörler
Kayar Paletli Kompresörler
İki Loblu Kompresörler
Sıvı Halkalı Kompresörler
Dinamik Kompresörler
Diyaframlı Kompresörler
Kompresör Filtreleri
Basınç Tankı (Receiver)
Kompresörün Devreye Alınması
Regülasyon
Valfler(Supaplar)
Piston Segmanları
İnter-After Cooler
Yağlama
Pistonlu Kompresörlerde Arıza Arama
Vidalı Kompresörler
Vidalı Kompresörlerde Yağlama
Kompresörlerin Çalıştırılmasında Dikkat Edilecek Hususlar....
Vidalı Kompresörlerde Arıza Sebepleri
Fanlar
Fan Kanunları
Fan Çeşitleri
Aksiyal Fanlar
Radyal Fanlar
Radyal Fan Çark Çeşitleri
Fanlardaki Zor Çalışma Şartları
Yanıcı Gaz ve Buharlar
Yüksek Sıcaklık, Aşınma, Korozyon
Gürültülü Çalışma
Fanların Devreye Alınması
Fanlarda Bakım
Fan Filtreleri
Fanlarda Balans
Fanlarda Arıza Arama Tablosu
Kestirimci Bakım
Kestirimci Bakımın Anlamı ve Yöntemler
Vibrasyon Analizi
Vibrasyona Sebep Olabilecek Faktörler
Vibrasyon Neden Engellenmeli
Vibrasyon Nedir?
Bump Testi
Hangi Vibrasyon Parametresi Kullanılmalı
İkaz ve Limit Değerler
1 Takım Tezgâhlarında Kalite Bozucu Vibrasyon Alârm Limitleri..
Vibrasyon Kontrol Periyodu
Cihaz Alımı
Vibrasyon Ölçüm Pickupları
Veri Toplama
Makineler İçin Önerilen Vibrasyon Ölçümü Alma Noktaları
Vibrasyona Sebep Olan Faktörün Bulunması
Vibrasyon Takozları
Vibrasyona Sebep Olan Faktörlerin İncelenmesi
Balanssızlık
Kaplin Ayarsızlığı
Eksantriklik
Yamuk Şaft
Rulmanlar
Mekanik Gevşeklik
Kayış-Kasnak Mekanizmaları
Dişli Kutuları
Hidrolik ve Aerodinamik Etkiler
Sürtünme
Rotor Esnekliği
Hidrolik Sistemler
Gürültü
Diğer Kestirimci Bakım Yöntemleri
Ultrasonik Kontrol
Ultrasonikde Yapılacak Başlıca Kontroller
Ultrasoniklerin Ayrıştırılması
Zayıf Ultrasoniklerin Tespiti
Termografi
Termografinin Kullanım Alanları 
TESLİMAT
 
Ürünü sipariş verdiğiniz tarihten itibaren 4 iş günü içerisinde kargoya verilecektir. 
 
Benzer Ürünler
Yükleniyor...