1.BÖLÜM: EGZERSİZ 1.1. Fiziksel Aktivite ve Egzersiz 1.2. Aerobik Egzersiz 1.3. Aerobik Dayanıklılık Egzersizi 1.4. Aerobik Dayanıklılık Performansı 1.5. Anaerobik Egzersiz 1.6. Anaerobik Dayanıklılık Egzersizi 1.7. Anaerobik Dayanıklılık Performansı 1.8. Aerobik ve Anaerobik Dayanıklılık Egzersizinde Beslenmenin Önemi 1.9 Aerobik ve Anaerobik Egzersizlerde Enerji Sistemleri 2.BÖLÜM: BESİN KAYNAKLARI 2.1 Sıvılar ve Elektrolitler 2.2. Dehidrasyon ve Aşırı Hidrasyon 2.3. Vücuttaki Sıvı Kaybı 2.4. Sıvı Alımı 2.5. Vücutta Sıvı Emilimi 2.6. Enerji Veren Besin Öğeleri 2.6.1. Karbonhidratlar ve Glikojen 2.6.2. Yağlar (Lipitler) 2.6.3. Protein 2.6.4. Aerobik Dayanıklılık Egzersizinde Karbonhidrat ve Lipid Metabolizması 2.7. Enerji Vermeyen Besin Öğeleri 2.7.1. Vitaminler ve Mineraller 3. BÖLÜM: OPTİMAL DİYETİN BİLEŞENLERİ 3.1. Hidrasyon 3.2. Dehidrasyon ve Performans 3.3. İçecekler 3.4.Besin Tüketimi 3.5. Özel Diyetler 4. BÖLÜM: EGZERSİZ, ANTRENMAN VE YARIŞMALAR İÇİN DİYET ALIMI 4.1.Egzersiz ve Antrenman Öncesi Diyet Alımı 4.2.Egzersiz Sırasında ve Sonrasında Beslenme 4.3. Antrenman Sırasında ve Sonrasında Sıvı Besin Alımı 4.4. Antrenman Sırasında ve Sonrasında Beslenme 4.5. Yarışma Günü Beslenme 4.6. Dinlenme Günleri 5.BÖLÜM: Takviyeler (Supplements ) ve Performans Arttırıcılar 5.1. Takviyeler (Supplements) 5.2. Performans Artırıcılar 6. BÖLÜM: EGZERSİZ VE ANTRENMANA FARKLI DİYET UYGULAMALARI 6.1. Glisemik İndeks ve Performans 6.2. Oruçlu Egzersiz 6.2. Açlık ve Tokluk Durumunda Egzersiz 6.3.Düşük Glikojen Rezervleri ile Egzersiz 6.4. Dayanıklılık Sporcularına Beslenme Tavsiyeler KAYNAKÇA