Sürekli değişen hayat koşulları ve ekonomik süreçler içerisinde gün geçtikçe artan bireysel iş uyuşmazlıklarının çözümünün uzun sürmesi, mahkeme teşkilatı ve memur sayısının mevcut dosya sayısı karşısında yetersiz kalması karşısında toplumda devlet yargısına duyulan güven her geçen gün azalmaktadır. Bu doğrultuda tahkim, tarafların iradesine bağlı, esnek ve mahkemelere göre daha hızlı karar verme imkanına sahip olunan bir yargılama yöntemi olarak öne çıkmaktadır. Bireysel iş uyuşmazlıklarının hızlıca ve uzman eli ile çözümü, tahkime başvurmanın sağlayacağı avantajlardandır.
Bireysel İş Uyuşmazlıklarında Tahkim adlı bu kitapta başta bireyin toplum içinde karşılaştığı problemlerin çözümü için tarafsız ve objektif olan üçüncü kişiye başvurma ihtiyacı doğrultusunda doğan tahkim kavramı, genel özellikleri ile tanımlanmış ve geçerlilik şartları incelenmiştir. Ayrıca bireysel iş uyuşmazlıkları kavramından yola çıkılarak bu uyuşmazlıkların çözüm yolları detaylandırılmış ve bu yollar arasında tahkime başvuru bakımından ihtilaflı konuların incelenmesi aşamasında mevzuat, doktrin görüşleri ve Yargıtay uygulamaları farklı açılardan değerlendirilmiştir. Tahkim yargılamasında hakem ve tahkim yargılamasına ilişkin esaslar ve hakem kararlarına karşı başvurulabilecek kanun yollarından söz edilmiştir.
Bireysel iş hukuklarına ilişkin uyuşmazlıklar bakımından tahkimin bireysel iş hukukunda uygulanabilirliğini sağlayacak birtakım öneriler sunulmuştur.